Over Apertitiefcauserie met prof. Dr. Emmanuel Gerard

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

03 mrt
Mol - 't Kristallijn

Apertitiefcauserie met prof. Dr. Emmanuel Gerard

"De zin en onzin van een vlaamse canon"

zondag 3 maart 2024 van 10:30 uur tot 13:00 uur

"De zin en onzin van een vlaamse canon"

Ruim 15 jaar na het ontstaan van de Nederlandse Canon heeft nu ook Vlaanderen zijn eigen versie. Die bestaat uit zestig chronologisch geordende vensters, “begrensd in hoogte en breedte, maar met de mogelijkheid van het weidse uitzicht”, aldus de experten-commissie die de Canon samenstelde.

Een van deze experten en ook voorzitter van de commissie is prof. Emmanuel Gerard. Hij is op zondag 3 maart 2024 bij ons te gast om het verhaal achter deze Vlaamse Canon uit de doeken te doen. Wat is de zin en het nut van de canon? Waarom ligt dit zo gevoelig? Kan de Vlaamse overheid zomaar een canon bestellen? Wat zal ermee gebeuren en vooral wat staat erin? Op al deze pertinente vragen krijgt u ongetwijfeld een antwoord op deze aperitiefcauserie.

Prijzen

Wenst u van de partij te zijn, gelieve u in te schrijven uiterlijk voor 25 februari 2024 via mail naar info@tkristallijn.be met vermelding aperitiefcauserie en het aantal personen.

Deuren open om 10:00u

Vrije bijdrage ter plaatse

Labels: LezingActiviteitCultuurregio KempenCultuurregio Limburg