Over Bezoek Duitse Militaire Begraafplaats

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

30 sep

Bezoek Duitse Militaire Begraafplaats

Bezoek Duitse Militaire Begraafplaats

zaterdag 30 september 2023 om 14:00 uur

Als we het over oorlogsgraven in België hebben, denkt men meestal aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. In Lommel hebben we daar een heel andere mening over. In het bosrijke Kattenbos vind je namelijk de graven van 39.111 gesneuvelden waarmee deze begraafplaats de grootste is in West-Europa. Voor het leeuwendeel gaat het om Duitse soldaten die omkwamen tijdens WO II. Ook een 500-tal doden uit de Eerste Wereldoorlog kregen hier hun laatste rustplaats. 

De Duitse begraafplaats in Lommel kent niet alleen een interessante geschiedenis, maar ook elk graf heeft een boeiend en vaak bijzonder verhaal.

Historicus en theoloog Guy Cardeynaels,die sinds enkele jaren actief is als educatief medewerkwerker, kent als geen ander de historie alsook de interessante verhalen van deze site. Hij is dan ook de ideale gids voor ons bezoek aan deDuitse militaire begraafplaats. We sluiten af met een drankje en een gezellige babbel in Hof Ten Vrede

Locatie:

Dodenveldstraat 30, 3920 Lommel

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 5,00

Inschrijven:

De deelnameprijs bedraagt € 5 (consumptie in Hof Ten Vrede inbegrepen). Gelieve het bedrag voor 25 september over te schrijven op ons rekeningnummer BE46 3631 4830 2936 

Labels: Activiteit